TV-serier jeg har sett, ser eller kunne tenke meg å se

Jeg har sett (og ser) på en del TV-serier gjennom tidene, selv om jeg ikke slår min gode venn Stian i antall serier jeg følger med på samtidig. Jeg konsentrer meg stort sett om enten komedie (sitcom) eller science fiction (sci-fi), med en og annen drama-serie innimellom. Heldigvis er det enkelt å se seriene når jeg selv vil, enten fra opptak eller laste ned. De jeg liker best kommer her, ingen rangering:

Glee

Jeg liker filmer som gir positiv energi, f.eks. Bring It On. Jeg har aldri sett på eller hørt musikken til High School Musical og så heller ikke på Glee når den begynte i 2009. Men plutselig fikk jeg lyst og har nå sett hele sesong 1. Jeg syns det er varierende hvor bra episodene er, men slik er jo alle serier. Noen av sangene er også meget fengende. Personlig syns jeg karakteren Finn mangler trykk i stemmen, noe som Mercedes definitivt har! Jeg syns også Kurt synger pent og rent (og lyst). Sesong 3 går på amerikansk TV høsten 2011.

Friends (eller Venner for livet)

Regner ikke med at denne serien trenger noen introduksjon. Går i loop på TV2, men jeg har kjøpt boksen med alle sesongene og ser et par epsioder i slengen når jeg får tid. Er glad i alle karakterene, men på hver sin måte. Friends som film ble aldri noe av (heldigvis).

Battlestar Galactica (eller BSG)

Tar noe tid å bli vant til, da den er filmet dokumentarisk (kamera beveger seg som om du er der) og til tider vel mørk. Kvaliteten varierer fra episode til episode og noen ganger forlates hovedhistorien for å fortelle om enkeltpersoner. Serien er en remake (og fortsettelse) av Battlestar Galactica som gikk på slutten av 80-tallet. Handler om at robotene som menneskene bygget i serien fra 80-tallet, kommer tilbake for å tilintetgjøre menneskene. Bare at denne gang ser robotene ut som mennesker, som kalles for cylon! Historien fortelles et annet sted i universet, der menneskene selvfølgelig snakker engelsk… Det er kun 50.000 mennesker som overlever angrepet til cylons. Disse jakter etterhvert på Jorden. Det ble laget 10 korte fortellinger som skildrer historien mellom sesong 2 og 3. Disse var kun tilgjengelig på nettet og kaltes webisodes. Det er også blitt laget to TV-filmer basert på serien. Razor handler om et annet skip og dets besetning (Battlestar Pegasus) som etterhvert møter Battlestar Galactica. The Plan er historien fortalt fra cylons side. Siden BSG ble så utrolig populært etterhvert, er det nå laget en spinoff-serie som skjer 50 år før cylons angriper. Serien heter Caprica. Mer informasjon hos Wikipedia. Denne serien likte jeg så godt at jeg har kjøpt den komplette Blu-ray boksen!

Merlin

Holder på med sesong 2…

Gilmore Girls

Husker at jeg så første episode og ble forelsket i serien. Aldri har første episode i en serie fått meg til å ville se resten med en gang. Fikk aldri sett hele serien, men håper å få tid en dag.

Eureka (eller A Town Called Eureka)

Holder liksom på med sesong 3…

Two Guys, a Girl and a Pizzaplace (eller Pizzagjengen)

Stoppet etter tre sesonger, fikk med meg alle episodene (tror jeg). Var svak for Johnny, kjøresten til Sharon.

Heroes

Har falt helt ut, tror jeg er i sesong 4…

The Big Bang Theory

For oss nerder, som også har litt høgskole, er denne serien noe av det beste jeg har sett. Jeg ler ofte så tårene triller av Sheldons syrlige kommentarer (som fra hans side enten er fakta eller velment). En av få amerikanske serier som ikke forutsetter at publikum er «dumme».

IT-Crowd

Britisk komedie som handler om en nerd, en delvis nerd og en ikke-nerd som jobber i IT-avdelingen til et stort firma. Syk humor. Episoden hvor Internett presenteres som en svart boks er den beste!

Firefly

Denne serien fikk et kort liv, med kun én sesong. Handler om «space cowboys» i framtiden som overlever ved å utføre diverse oppdrag. Noen ganger med livet som innsats. Ble etter hvert et kultfenomen. Det ble også laget en film basert på serien som heter Serenity. Absolutt verdt en titt for alle som liker sci-fi. Og så er det jo han kjekke fra Pizzagjengen som har hovedrollen…

Grey’s Anatomy

Her har jeg også falt helt ut, tror jeg er på sesong 4 og det er vel sesong 7 som går i USA nå…?

Cougar Town

Sprø serie som til tider virker intens, men karakterene har etter hvert kommet under huden på meg. Reklameres som Courtney Cox’ (Monica i Friends) comeback, men jeg syns det er andre karakterer som gjør serien.

Gary Unmarried (eller Lykkelig Skilt)

Denne serien startet jeg på samtidig med Cougar Town, siden de begynte samtidig på TVNorge på samme kveld. Ikke verdens beste sitcom, men underholdene nok til at jeg tar den opp.

Out of Practice

Denne serien ble ikke populær i USA og det ble derfor ikke laget mer enn én sesong. Synd, for serien om en voksen familie hvor alle er leger, traff meg midt i lattermuskelen.

Futurama

At jeg skulle like Futurama så til de grader, hadde jeg aldri trodd. Mannen bak serien er Matt Groening, som også lager Simpsons. Siden jeg aldri har vært noen Simpsons-fan, hadde jeg ikke høye forhåpninger til Futurama. Men der tok jeg skammelig feil! Kanskje er det sci-fi vinklingen (serien foregår i år 3000) som funker for meg? Uansett, jeg så serien sammen med broren min og vi gapskrattet. Spesielt kommentarene fra roboten Bender setter i gang latteren. Bite my shiny metal ass!

V (eller The Visitors)

En remake fra serien med samme navn på begynnelsen av 80-tallet. En dag dukker det opp romskip over 29 byer i verden. «Slapp av, vi kommer i fred», sier deres leder Anna (som forøvrig spiller meget godt!). Yeah, right! Disse reptilene kler seg i menneskeskinn, men hva er planen deres? Etter 12 episoder (som utgjør sesong 1) har det dukket opp skuespillere fra Battlestar Galactica, Firefly, Lost og Taken. Ikke rart jeg liker serien!

Episodes

Et britisk ektepar har stor suksess med sin TV-serie i England og får i oppdrag å lage denne for amerikanske seere. Ikke alt gull og grønne skoger som først antatt… Her spiller Matt LeBlanc rollen som Matt LeBlanc, men allikevel ikke som seg selv! Utrolig, men sant.

Serier jeg har fått anbefalt men ikke har sett på (enda):

White Collar

En katt og mus lek ala filmen Catch Me If You Can.

Flash Forward

Hele verden får blackout i to minutter hvor de drømmer om hva som skjer om 6 måneder. Går for tiden på TVNorge.

Torchwood

Life

Chuck

Warehouse 13

Skal være noe a la X-Files, hvor to ungdommer som jobber i et lagerhus forteller om historien bak en gjenstand de finner.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Terminator-filmene liker jeg i varierende grad, men den siste med Sam Worthington var bra. Serien forteller om livet til Sarah Connor og sønnen John som vi kjenner fra de første filmene. Kun to sesonger ble produsert.

Mer kommer! Kanskje…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *