Windows Phone stuper i pris

I helgen som var (søndag 7. juli 2013) hadde Lefdal tilbud på Nokia Lumia 920 til 2495kr. Ved lansering oktober 2012 var dette flaggskipet blant Windows Phone 8 modellene og da kostet denne smartmobilen over 5000kr (prishistorikk). Microsoft ventet for lenge og Windows Phone kom for sent. Markedsandelen ligger på noen få prosent i et Android-dominert marked. Apples iPhone har en gjev andreplass.

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve Windows Phone, men vet jeg kommer til å savne mye funksjonalitet fra Android. Som Google-bruker vil jeg også føle meg annenrangs. Jeg bruker riktignok Outlook.com (tidligere Hotmail) og SkyDrive, men min hovedadresse og kalender har jeg hos Google. Sammen med kontaktene mine.

Jeg kan ikke lenger skylde på pris. Telenor hadde nylig en kampanje på Samsung Ativ S (deres eneste Windows Phone 8 modell – i Norge), den kostet 999kr med kontantkort. I følge de som kjøpte denne, var den ikke operatørlåst. Spaceworld har også kjørt tilbud på denne modellen til 1495kr. Også andre Windows Phone 8 modeller selges på billigsalg. Nokia Lumia 620 har vært nede i 1195kr. HTC sine modeller 8X og 8S kostet henholdsvis rundt 4000kr og 2500kr ved lansering. Nå får du kjøpt disse til 2295kr og 1495kr (prishistorikk).

Jeg hadde lenge lyst på HTC 8S pga. det lekre utseendet. Fargene var todelt og spesielt den blå modellen likte jeg godt (Atlantic Blue). Det ser ut som mobilen er dyppet i farge.

htc_8s_blue

Men HTC sine modeller byr ikke på noe spesielt slik som Nokia (Nokia sin Lumia-serie har eksklusive apper fra Nokia, samt andre leverandører). Dessuten har 8S kun 4GB innebygd lagring. Selv om den støtter minnekort, kan du ikke lagre apper på det (slik jeg har forstått det). Dermed vil du fort gå tom for plass.

Windows Phone 8 har støtte for flerkjernede prosessorer og høyere skjermoppløsninger, samt minnekort for lagring av media (sammenlignet med Windows Phone 7). Men maks skjermoppløsning er 1280 x 768 (også kalt 720p+) og fortsatt er det ikke sluppet noen modeller med firekjernet CPU. Selv om Microsofts krav til maskinvaren gjør at alle Windows Phone 8 mobiler er raske nok, betyr ikke det at forbrukerne ikke vil ha monsterskjermer med 1080p-oppløsning med mye arbeidsminne (RAM) og kraftig prosessor. Her har Windows Phone hengt etter hele veien.

Personlig har jeg liten erfaring med Windows Phone. Jeg har kun tafset på mine venners mobiler. Det er responsivt og enkelt og for «mannen i gata» kan jeg anbefale Windows Phone. Også i jobbsammenheng, hvor støtten for Exchange og Office er viktig. Men som nerd liker jeg alle mulighetene jeg har med Android. Derfor blir også min neste mobil en Android. Men foreløpig er jeg fortsatt fornøyd med min HTC One X.

htc_one_x