feb 21, 2013 - Mobil    Ingen kommentarer

Windows Phone 8 begynner å bli interessant

J
eg prøvde aldri Windows Phone 7 siden jeg syntes at det manglet for mange funksjoner og muligheter etter å ha brukt Android. Med Windows Phone (8 (WP8) har Microsoft rettet på mye, men ved lansering manglet en rekke viktige apper for meg. Bl.a. Pulse, Norsk Tipping og Spotify som jeg bruker daglig/ukentlig. Nå har Spotify kommet med en beta (testversjon), så det kunne vært interessant å teste en WP8-mobil. Se tilgjengelige apper på windowsphone.com

D
en rimeligste WP8-mobilen man får kjøpt i Norge er HTC 8S. Den har akkurat falt under 2000kr (Elkjøp har den til 1995kr). Jeg har helt siden lansering likt den blå varianten (California Blue). Det ser ut som den er dyppet i farge.

htc_8s_blue

Nokia Lumia 620 skal koste mindre, men er ikke tilgjengelig i Norge (enda?). Jeg håper den kommer snart, for den finnes også i blå (cyan) og i følge tester får man mye for pengene. Microsoft har nemlig et minstekrav for maskinvare, noe som gjør at alle mobilene leverer en god brukeropplevelse uten store tregheter. Dessuten har Nokia eksklusive egenutviklede apper, samt at de ofte tilbyr gratis spill til Lumia-eiere.

Nokia-Lumia-620

WP8 ser ut til å ha et rent og enkelt utseende, med en hovedskjerm som inneholder «levende fliser». Dette er små og store firkanter som viser dynamisk informasjon fra f.eks. kalenderen eller Facebook. Microsoft mener å ha satt menneskelige relasjoner og opplevelser i sentrum. Du skal slippe å gå inn og ut av apper ut i fra hva du ønsker å gjøre, alt skal kobles sømløst sammen. Kobler du til dine kontoer hos Facebook, Twitter, LinkedIn, osv., vil du i meldingsappen se all kommunikasjon via SMS, epost, Facebook, Twitter for den aktuelle kontakten. Det følger også med Office og SkyDrive, slik at du enkelt kan redigere og dele dokumenter.

Jeg har så vidt tafset på WP7 og WP8 mobiler og det virker som et meget bra system for de som skal kjøpe seg smartmobil for første gang. Jeg forstår at Android kan virke overveldende med alle sine apper, funksjoner, widgets og de uendelige mulighetene man har til å endre på utseende og legge til funksjoner. For disse kan Windows Phone være et alternativ.

 

Legg gjerne igjen en kommentar!