feb 13, 2013 - Diverse    Ingen kommentarer

Bloggteknisk: WordPress og tema oppdatert

Les om det tekniske rundt denne bloggen; domene, webhotell, publiseringsverktøy, utseende, m.m.

D
enne bloggen kjører WordPress, som er et gratis publiseringsverktøy. Du kan enkelt endre utseende og opprette  sider for statisk informasjon. Legge til plugins, temaer og widgeter via «drag’n’drop». Stort sett finnes det en løsning til det meste. Tidligere måtte jeg oppdatere WordPress manuelt ved å først laste ned den nyeste versjonen og så laste denne opp på serveren. Nå skjer dette automatisk! Når du logger inn for å administrere siden din, får du et varsel om at en oppdatering er tilgjengelig. Et trykk på den og WordPress oppadateres. Det samme gjelder for plugins (eller innstikk som det heter i den norske versjonen).

W
ordPress støtter forskjellige typer brukere. Du kan derfor ha moderatorer for kommentarer, administratorer som tar seg av vedlikeholdet og forskjellige nivåer av forfattere. De kan enkelt logge seg på fra hvor som helst så lenge de har tilgang til Internett. Siden versjon 3.0 har også skriveverktøyet blitt meget bra og det er enkelt å laste opp bilder og opprette «gallerier». F.eks. trenger du kun lime inn lenken til en YouTube-video, så vises den automatisk i innlegget. Når dette skrives bruker jeg nyeste versjon av WordPress, som er 3.5.1.

D
omenet (raymonderi.no) og «webhotellet» (der hvor sidene er lagret) driftes av one.com. Dette betaler jeg 235kr per år for, og det inkluderer 5GB lagringsplass. Denne plassen kan brukes til epost, blogg, galleri, database (WordPress bruker denne) og Cloud Drive. Cloud Drive er en skylagringstjeneste jeg ikke har prøvd. Per nå bruker jeg 234MB, som er norsk og engelsk blogg. Eposten videresender jeg til Gmail. Du må ha norsk organisasjonsnummer for å få .no domene.

Registrer deg via denne lenken, så får vi begge 3GB ekstra lagringsplass hos one.com.

T
emaet jeg benytter er fra Site5 og heter Diary. Det finnes så utrolig mange temaer, men ikke alle er like gjennomførte. Siden hvem som helst kan lage et tema, ser jeg etter seriøse aktører som oppdaterer dem. Jeg har kun brukt gratistemaer hittil og det har fungert bra. I tillegg til Site5, har jeg brukt temaer fra WooThemes. Temaet jeg bruker nå, støtter favicon, dvs. ikonet du ser i nettleseren din i adressefeltet ved siden av nettadressen eller i fanen ved siden av sidetittelen. Som fan av den animerte serien Futurama, har jeg valgt karakteren Bender.

bender_big

Legg gjerne igjen en kommentar!