Microsoft viser fram Windows 8 nettbrett og Windows Phone 8

Denne uken (19. og 20. juni 2012) viste Microsoft fram to nettbrett de kaller Surface. Det ene kjører Windows RT (ARM versjonen av Windows 8) og er en direkte konkurrent til iPad (slik jeg ser det), da Windows RT kun inneholder det nye Metro-grensesnittet og ikke gir muligheten til å kjøre vanlige programmer via skrivebordet.

Det andre Surface-brettet er basert på nyeste versjon av Intels plattform: Ivy Bridge. Denne utgaven vil ha mulighet til å kjøre alle type programmer.

Det vil være mulig å koble til tastatur med styreflate for å øke effektiviteten. Dette kobles enkelt til via magneter og kommer i to utgaver: Touch og Type.

Kuriosa: Bakgrunnen til Metro-grensesnittet vil automatisk skifte farge for å matche tastaturet som kobles til.

På Windows Phone Summit 2012 viste Joe Belfiore (sjefen for utviklingsteamet) fram kommende Windows Phone 8. WP8 deler kode med Windows 8 (for PCer) og vil få støtte for flerkjernet prosessor, HD-oppløste skjermer, minnekort og NFC sammen med bl.a. Internet Explorer 10 og Nokia Kart med offline modus og navigering.

Dessverre vil ikke dagens Windows Phone mobiler være mulig å oppdatere. Disse vil i stedet få en egen 7.8 oppdatering med bl.a. den nye startskjermen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.