Spill-PC er montert

Litt ryddigere etterpå...

Lørdag 24. september kom endelig pakken fra Dustin med deler til ny datamaskin. Jeg satte den sammen uten å tenke på føring av kabler for å se om den ville starte. Det gjorde den! Når ting fungerer med en gang, blir man gjerne litt skeptisk. Spesielt når det gjelder data. Men installasjonen av Windows 7 gikk unna på få minutter. Jeg brukte en rask minnepenn og installerte til en enda raskere SSD, så her ble det knapt nok tid til en kopp kaffe! Deretter ble drivere installert, hvorav de viktigste er SATA og skjermkort. Så var det tid for å installere programmer. Siden jeg bor i Google Chrome, ble den installert først. Logget på med min Google-konto og vips, så var alle bokmerker, passord, innstillinger og nesten alle utvidelser på plass. Office 2010 smalt rett inn, sammen med Spotify og Steam. Dette er jo tross alt en spill-PC! Kabinettet var noe større enn jeg hadde trodd på forhånd, det heter jo tross alt Define Mini… Men det passer heldigvis på skrivebordet. Etter at alt var installert og benchmarker var kjørt (maks poeng på Windows Experince Index: 7.9 for SSD-en!), fikk jeg god hjelp av min venn Anders til å rute kablene. Kabinettet lar deg skjule kablene bak plata til hovedkortet for å få bedre luftgjennomstrømming. Se galleriet for bilder før, under og etter montering, samt benchmarks for SSD-en.

Oppå kabinettet står SSD og CPU. Bak minnebrikkene står PSU og oppå der skjermkort og øverst hovedkort.
Kingston HyperX SSD på 120GB.
Slik så det ut etter hurtigmontering for test.
Min venn Anders i sving med å rute kabler.
Litt ryddigere etterpå…
AS SSD er en benchmark (test) for SSD og viser her MB/s for forskjellige lese- og skriveoperasjoner.
AS SSD viser også inn/ut operasjoner per sekund (IOPS).
Her kjører AS SSD en test av hastigheten ved overføring av store filer.
Anvil Benchmark er laget av en nordmann og en de beste til å måle ytelsen til SSD’er.
For et realistisk bilde av hvordan en SandForce-basert SSD yter i praksis, skal den testes med 46% kompresjon.
Windows gir poeng til de forskjellige komponentene i datamaskinen basert på ytelse. Min SSD makser ut på 7.9.
Legg merke til at poengene for internminne (RAM) økte etter å ha fiklet litt i BIOS. (Jeg aktiverte X.M.P.-profilen = 9-9-9-27@1600MHz)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *