feb 5, 2012 - Android, Mobil    Ingen kommentarer

Nerdenytt: Min Android endelig oppdatert til Gingerbread

HTC har ikke akkurat vært raus med oppdateringer til min Desire HD. Før jul kom det en oppdatering, men denne ble raskt trukket tilbake p.g.a. en del problemer. Jeg rakk å oppdatere mitt eksemplar lille julaften 2010 og har ikke opplevd noen problemer.

Nå har HTC sluppet en oppdatering til Desire HD (og Incredible S) som i hovedsak er en oppdatering av selve operativsystemet Android til versjon 2.3 (også kalt Gingerbread).

Denne versjonen skal være noe raskere og samtidig snillere mot batteriet. Min personlige erfaring etter noen dagers bruk er at dette stemmer.

Har ellers ikke merket noen store forandringer i brukergrensenittet, annet enn tilgang til hurtiginnstillinger i nedtrekksmenyen (gjort av HTC) og grafisk presentasjon av batteriforbruket (en funksjon i Gingerbread).

Hos Mjelde IKT kan du lese hvordan du oppdaterer din HTC Desire HD til Android 2.3.3.

Jeg gjorde følgende:

  1. Satt HTC Sense tilbake som standard launcher (jeg bruker nemlig Go Launcher EX til vanlig) og startet mobilen på nytt
  2. Tok backup av SMS (via Go SMS Pro)
  3. Tok backup av innstillinger i de programmene hvor dette er mulig (bl.a. programmene nevnt i punktene over)
  4. Synkroniserte listen over installerte programmer med AppBrain (i tilfelle noe galt skulle skje og jeg ble nødt til å resette mobilen, er det enkelt å installere programmene v.h.a. AppBrain)
  5. Passet på at jeg hadde godt med batteri igjen før jeg startet oppdateringen via wifi

Oppdateringen skjer direkte på telefonen (takk HTC!) ved å laste ned en fil på 100MB. Hele prosessen tok kanskje 10-15 minutter, da jeg har en ganske rask fiberlinje i heimen 😉

Lykke til!

Oppdatering: Ett år etter at jeg oppdaterte mobilen, kom HTC med en ny oppdatering. Denne gang var det Android 2.3.5 sammen med HTC Sense 3.0 som ble installert julen 2011. Som sist opplevde jeg ingen problemer. Men andre med samme mobil opplever at ved innkommende anrop får de ikke svart, siden mobilen (ringeprogrammet) går i heng. Den største nyheten denne gang er lik låseskjerm som HTC Sensation. Dvs. fire valgfrie ikoner på låseskjermen som gir rask tilgang til programmer eller funksjoner, som f.eks. meldinger eller kamera.

 

Legg gjerne igjen en kommentar!