aug 28, 2011 - Data    Ingen kommentarer

Stue-PC plassert i TV-benken

Denne posten kommer sterkt forsinket og er en oppfølging til stue-PC prosjektet fra i vår.

Delene ble kjøpt inn og satt sammen i begynnelsen av april. Etter en del fikling (jeg måtte faktisk file ned reset-knappen!), startet systemet og jeg kunne installere Windows 7. På toppen kjører jeg Boxee, en mediasenter programvare. Hvis navnet lyder kjent, kan det hende du har hørt om D-Links Boxee Box. Programvaren på denne kan nemlig også installeres på Windows, Linux og Mac. Boxee sorterer selv video som filmer eller TV-serier og har et megent pent og enkelt grensesnitt.

Lyd og bilde går direkte i TV-en via HDMI. Jeg måtte endre på noen innstillinger for å få bildet til å passe skjermen.

Samtidig kjøpte jeg et lite mediatastatur med musekule, dette fungerer greit. Det er også mulig å styre Boxee med iPhone og iPod Touch.

Alt i alt meget fornøyd.

Oppdatering vinteren 2012: Boxee har blitt oppdatert og samtidig er arbeidet lagt ned, da utviklerne ønsker å konsentrere seg om Boxee Box. Siden den oppdaterte  versjonen bare krasjer, har jeg gått over til Plex. Både server og klient må installeres for at videoene skal indekseres. Et annet alternativ jeg har kikket på er kjente XBMC.

Legg gjerne igjen en kommentar!