Tanker rundt min Samsung Galaxy S (Android-mobil)

I sommer byttet jeg fra iPhone til Android. Etter å ha sett Samsungs Galaxy S gjøre det bra i de fleste tester, falt valget på denne slanke mobilen med 4 tommers Super-AMOLED skjerm. Den kom med versjon 2.1 av Android, med Samsungs eget TouchWiz 3.0 grensesnitt på toppen. Førsteinntrykket var blandet, da jeg slet med å få den på trådløst nett og synkronisere kontaktene med Google. Heldigvis fant jeg en løsning på disse problemene etterhvert.

Når jeg etter noen måneders bruk skulle prøve å oppdatere programvare på mobilen, viste det seg at dette ikke gjøres direkte fra mobilen slik som f.eks. HTC. Neida, det skal benyttes et program kalt Kies. Og makan til makkverk av et synkroniseringsprogram for mobil har jeg aldri sett! Feil under installsjonen, problemer med å få programmet til å gjenkjenne mobilen, oppdatering som henger seg, e.t.c. Heldigvis finnes det noen gode samaritanere der ute, som lager alternativer. Ved hjelp av et program kalt Odin, kan man selv «flashe» (oppdatere) sin Android-mobil. Jeg fulgte oppskriften på denne siden og det fungerte smertefritt! Ved hjelp av AppBrain var det lett å installere programmene på nytt. De fleste programinnstillingene var ivaretatt på minnekortet.

Jeg syns den oppdaterte versjonen av programvaren virker mer ferdig. Samt at jeg oppdaget noen nyheter som f.eks. en oppgavebehandler med egen widget. Jeg bruker den til å sjekke hvilke programmer som kjører i bakgrunnen og avslutte de jeg ikke trenger.

Nå venter jeg bare på oppdateringen til Android 2.2 med kodenavn Froyo (FROzen YOghurt) som er lovet denne måned (oktober 2010). Denne versjonen skal visstnok vær merkbart raskere enn tidligere utgaver av Android. Men som kjent, jeg tror det ikke før jeg ser det. Regner med at jeg må bruke Odin igjen for å flashe.

De lærde strides om Samsung har valgt riktig filformat til Galaxy S. Noen mener at Samsung har valgt helt feil filsystem og mener det fins et bedre oppsett. Derfor eksisterer det flere såkalte «lagfix» som påstår å løse problemet. Det finnes faktisk et eget prosjekt som har som formål å forbedre hastigheten og brukeropplevelsen til Galaxy S. Du kan lese mer om dette hos Project Voodoo.

Kuriosa: Samsung har hatt stor suksess med sin Galaxy S. I USA er det vanlig at mobilene blir tilpasset operatøren. De fire største mobiloperatørene i USA har derfor hver sin utgave med små forskjeller.

  • Verizon Fascinate har blits på kameraet
  • T-Mobile Vibrant er uten kamera i front (for videosamtale)
  • Sprint Epic 4G har «slide-out» tastatur
  • AT&T Captivate

Det er også forskjell på knapperaden under skjermen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.