Browsing "Data"
okt 26, 2014 - Data    Ingen kommentarer

Endelig Mac mini!

mac_mini

I fjor bestemte jeg meg for å kjøpe meg en Mac igjen og valget falt på Mac mini. Jeg antok da at siden forrige oppgradering fra Apple var gjort sent i 2012, så ville Mac mini bli oppgradert sent i 2013. Men ingenting skjedde. OK, kanskje til våren da? Til sommeren? Men jeg måtte altså vente ett år før Apple oppdaterte Mac mini!

Les mer »

feb 11, 2013 - Data    Ingen kommentarer

Grønn Apple Smart Case til iPad 2

J
eg har skaffet meg den offisielle Apple Smart Case i grønt til min iPad 2. Det jeg har benyttet fram til nå kjøpte jeg for halvannet år siden og den begynner å falle fra hverandre. Den dekker hele iPad-en og magneten i omslaget slukker skjermen. Når jeg kjøpte denne, så var ikke Smart Case lansert, kun Smart Cover. Og det beskytter jo ikke hele iPad-en… Grunnen  til at jeg valgte grønt (blå er egentlig min favorittfarge), er at grått og svart er kjedelig, den røde for sterk, den rosa var uaktuell, og den blå er det allerede noen i min familie som har. Den grønne varianten er ikke like enkel å få tak i, så jeg endte opp med å bestille fra NetOnNet for første gang. De har gratis frakt hvis du velger brevpost. Tar noe lenger tid, men det var ikke noe hast denne gang.

smartcase_green1 smartcase_green2

jun 23, 2012 - Data    Ingen kommentarer

Microsoft viser fram Windows 8 nettbrett og Windows Phone 8

Denne uken (19. og 20. juni 2012) viste Microsoft fram to nettbrett de kaller Surface. Det ene kjører Windows RT (ARM versjonen av Windows 8) og er en direkte konkurrent til iPad (slik jeg ser det), da Windows RT kun inneholder det nye Metro-grensesnittet og ikke gir muligheten til å kjøre vanlige programmer via skrivebordet.

Det andre Surface-brettet er basert på nyeste versjon av Intels plattform: Ivy Bridge. Denne utgaven vil ha mulighet til å kjøre alle type programmer.

Det vil være mulig å koble til tastatur med styreflate for å øke effektiviteten. Dette kobles enkelt til via magneter og kommer i to utgaver: Touch og Type.

Kuriosa: Bakgrunnen til Metro-grensesnittet vil automatisk skifte farge for å matche tastaturet som kobles til.

På Windows Phone Summit 2012 viste Joe Belfiore (sjefen for utviklingsteamet) fram kommende Windows Phone 8. WP8 deler kode med Windows 8 (for PCer) og vil få støtte for flerkjernet prosessor, HD-oppløste skjermer, minnekort og NFC sammen med bl.a. Internet Explorer 10 og Nokia Kart med offline modus og navigering.

Dessverre vil ikke dagens Windows Phone mobiler være mulig å oppdatere. Disse vil i stedet få en egen 7.8 oppdatering med bl.a. den nye startskjermen.

Sider:123»