okt 26, 2014 - Data    Ingen kommentarer

Endelig Mac mini!

mac_mini

I fjor bestemte jeg meg for å kjøpe meg en Mac igjen og valget falt på Mac mini. Jeg antok da at siden forrige oppgradering fra Apple var gjort sent i 2012, så ville Mac mini bli oppgradert sent i 2013. Men ingenting skjedde. OK, kanskje til våren da? Til sommeren? Men jeg måtte altså vente ett år før Apple oppdaterte Mac mini!

Les mer »

jan 8, 2014 - Film    3 kommentarer

Kinoåret 2013 – hva så jeg og hva syntes jeg

kino_2013

H
er er filmene jeg har funnet (hittil) som jeg vurderer å se i løpet av 2013. Jeg liker å se action, eventyr og sci-fi på kino. Liker også (romantiske) komedier, men klarer ofte å vente til disse blir tilgjengelig på plate eller streaming. Etter hvert som jeg får sett filmene, legger jeg inn en kort kommentar. Trykk på filmtittel for info og trailer hos Filmweb.

Les mer »

okt 3, 2013 - Android, Mobil    Ingen kommentarer

DinSide tester Windows Phone i 30 dager

T
o av redaksjonsmedlemmene til DinSide testet høsten 2013 en Nokia Lumia 925 i 30 dager. De måtte legge sin Android og iPhone på hyllen ila. perioden. Les deres erfaringer i følgende artikler:

Del 1: Følg vårt Windows Phone-eksperiment

Del 2: Halvveis i #WP8exp

Del 3: Min måned med Microsoft (Gaute)Fra Android til Windows Phone (Pål Joakim)

De nevner det samme som mange andre når det gjelder Windows Phone:

God på basisfunksjonalitet, men mangler fortsatt mange populære apper.

jul 10, 2013 - Mobil    Ingen kommentarer

Windows Phone stuper i pris

lumia920

I
 helgen som var (søndag 7. juli 2013) hadde Lefdal tilbud på Nokia Lumia 920 til 2495kr. Ved lansering oktober 2012 var dette flaggskipet blant Windows Phone 8 modellene og da kostet denne smartmobilen over 5000kr (prishistorikk). Microsoft ventet for lenge og Windows Phone kom for sent. Markedsandelen ligger på noen få prosent i et Android-dominert marked. Apples iPhone har en gjev andreplass.

Les mer »

jun 14, 2013 - Film    Ingen kommentarer

Ukens Netflix: Stum musikk

rockofages

Netflix er en streamingtjeneste som koster 79kr i måneden. Da kan du se så mange filmer og TV-serier du vil på PC, Mac, iOS, Android, PS3, Xbox360, AppleTV, SmartTV-er, +++. Du finner ikke de nyeste filmene eller siste sesongene av aktuelle serier, men Netflix har likevel et stort utvalg.

Netflix.no

I musikalen Rock of Ages spiller Tom Cruise an avdanket rockestjerne. Catherine Zeta-Jones gjør god figur som prippen borgemesterfrue… Mye god musikk her og jeg liker versjonene slik de spilles/synges i filmen. Flere låter er slått sammen/mikset (mashup), som fungerer bra. Du finner (nesten) all musikken på Spotify. Du blir ikke overrasket over historien, som er typisk for alle romantiske komedier. Og mange musikaler.

Netflix.us

For å få tilgang til det amerikanske innholdet bruker jeg tillegget Media Hint i Firefox. Husk å deaktivere når du ikke bruker det.

Jeg har ikke sett stumfilmen The Artist selv, men den fikk gode kritikker når den gikk på kino i 2011. Filmen ble faktisk nominert til 10 Oscars.